Verkeersexamen

VVN afdeling De Wolden organiseert elk jaar zowel het schriftelijk als het praktisch verkeersexamen. Alle basisscholen van de gemeente De Wolden doen hier aan mee. Honderden kinderen zullen weer op de fiets stappen om het praktisch examen af te leggen en tientallen vrijwilligers staan dan klaar om alles in goede banen te leiden.

Met het verkeersexamen stimuleert VVN gedegen verkeersonderwijs. Dat is met de toenemende verkeersdrukte harder nodig dan ooit. Nederland telt ruim acht miljoen auto's (in 1990 waren dat er nog maar vijf miljoen). Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto's door hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig af kunnen leggen.

Kennis over verkeersregels en veel oefenen in de praktijk is daarvoor essentieel. Scholen dragen, samen met de ouders, de verantwoordelijkheid voor het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding van kinderen. VVN draagt hieraan een steentje bij met een gratis app voor zowel Apple als Android tablets/smartphones. Deze app is te downloaden via http://vvn.nl/vvn-verkeersexamen en via de appstores van Apple (iOs) en Google (Play Store/Android).

>>>>> Het schriftelijk examen is dit jaar op 5 april 2018 <<<<<

Neem ook hier eens een kijkje: https://examen.vvn.nl/

 

Dit project is tot stand gekomen dankzij financiële steun van de Provicie Drenthe en de gemeente De Wolden.